Húsvéti sonkából válasszuk a hazait és a minőségit

Jó tanácsokat adott az ünnepi lakomákhoz a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.
kétes eredetű terméket vagy olyat, melynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon senki.
Éder Tamás szerint tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.
- A 2700-3000 forintos gyorsérlelt, főtt sonka
- és a 4000-4500 forint feletti hagyományos érlelésű sonka
nem ugyanaz a termék!
Azt is kiemelte, hogy vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós termékek között lehet olyan, amely hamarosan lejár. Javasolta azt is, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.
Arról is beszámolt, hogy húsvétkor változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek. Hozzátette, hogy az olyan típusú füstölt húsáruk forgalma, mint a kötözött vagy a parasztsonka, év közben lényegesen kisebb.
- Már több mint 700 ezer felhasználója van a Gondosóra programnak
- Általános gyógyszerészi tanácsok cukorbetegeknek
- Gondosórával 107 évesen is biztonságban – interjú az ország legidősebb polgárával
- Monszpart Zsolt: Egy apró döntés is csodákra képes
- Ingyenes nyugdíj-előtakarékossági számla az Államkincstártól!
- Dr. Hankó Zoltán: A lényeg, hogy minél több segítséget tudjunk nyújtani a betegeinknek
2025. április 20.
Böjtöléstől mulatságig: a húsvéti ünnepkör története
2025. április 18.
A termékenységet és a jószerencsét táplálták a húsvéti hagyományok
2025. április 17.
Lázár János: meg kell őrizni a normalitást és a jólétet
2025. április 17.
Milyen a tökéletes sonka?
2025. április 16.