Tojásfőzés mesterszinten: a párolás ereje

Megosztás:
Forrás: Pixabay

A klasszikus „főzd meg vízben” megoldással az a baj, hogy valójában kiszámíthatatlan eredményt ad. Cikkünkben megismerhet egy másik tojásfőzési technikát.

Sokak szerint a tojásfőzés az egyik legegyszerűbb dolog a konyhában: csak beledobjuk a tojást a forró vízbe, várunk néhány percet és kész. Ez az a tojásfőzési technika, amit szinte mindenki ösztönösen megtanul, vagy egyszerűen elles a konyhában. De mi van akkor, ha ezt is lehet jobban csinálni? – írja a Borsonline.

Tojásfőzés mesterfokon: a tökéletes tojás titka

Felejtse el a főtt tojást! Ismerje meg az egyszerűbb, precízebb és finomabb módszert: a párolást.

A kulcs, hogy a tojást nem bő vízben „főzzük meg”, hanem kevés víz felett, gőzben pároljuk. Ezzel sokkal jobban kontrollálhatóvá válik a főzés folyamata. A gőz minden oldalról egyenletesen körbeöleli a tojást, nem hirtelen hevül fel, nem reped meg és nem is fő túl. Mintha csak egy miniszaunába küldenénk – kíméletesen, de hatékonyan.

A módszerhez nincs szükség másra

  • csak egy lábasra,
  • egy gőzölőbetétre vagy szűrőre
  • és persze magára a tojásra.

Körülbelül 1–2 centi vizet öntsön az edénybe, épp csak annyit, hogy elinduljon a gőzképződés. Amikor felforrt a víz, tegye a tojásokat a gőz fölé, fedje le az edényt, és innentől jön a varázslat.

A tojás párolási ideje attól függ, milyen állagú tojást szeretne. Ha kíváncsi erre, kattintson.

Forrás: baon.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük